Een groep van 16 Belgen en 2 Oostenrijkers kwam op 13 maart in Cuba aan voor een solidaire ontdekkingsreis. De terugvlucht was gepland voor 2 april, maar de coronacrisis gooide het reisplan danig om. Iedereen geraakte gelukkig veilig thuis, maar dat verliep niet van een leien dakje.

CUBANISMO TOURS: Cuba verkennen met cubanismo.be

Hoe zit het met het beleid rond ecologie en duurzame energie in Cuba?

Ga mee met Cubanismo.be naar de internationale solidariteitsbrigade, een unieke manier om het eiland te ontdekken. Ieder jaar organiseert ICAP (Instituut voor Vriendschap met de Volkeren) een brigade om mensen van over de hele wereld te laten kennismaken met het echte Cuba. Kasper Libeert van Cubanismo.be, is jullie ervaren gids en begeleidt jullie doorheen drie intensieve weken op het eiland van de solidariteit. Mail Snel naar Kasper@cubanismo.be.

INSCHRIJVEN ASAP! 

Regelmatig vragen mensen onze solidariteitsbeweging CUBANISMO.BE (tot voor kort ICS) of ze met ons op reis kunnen.

Van 3 tot 21 juli nemen opnieuw Belgen deel aan de ondertussen 47e Europese solidariteitsbrigade José Martí in Caimito. De Belgische delegatie wordt er begeleid door ICS, met Kasper Libeert als verantwoordelijke.

Jaarlijks organiseert ICS een solidariteitsreis naar Cuba, waar iedereen met een hart en interesse voor Cuba zich kan bij aansluiten.In juli 2016 was het een heterogene mix van jonge mensen tussen 19 en 35,..

Reis met ICS (Initiativa Cuba Socialista) mee naar Cuba om dit Caribische eiland dat een alternatief biedt voor het kapitalisme en een socialistische maatschappij vormgeeft, te ontdekken.

 

CONTACTEER ONS SNEL!

Bert De Ryck van de Heistse PVDA is van 5 tot 22 juli 2015 op bezoek geweest in Cuba. Op zaterdag 17 oktober bracht hij verslag uit van zijn reis.