Online petitie Was Cuba een belastingparadijs dan was de storting al lang gefikst!

Was Cuba een belastingparadijs dan was de storting al lang gefikst!

Vul hier de online petitie in gericht aan de Belgische banken die meewerken aan de Financiele blokkade tegen Cuba.

Met die slogan voert ICS actie om de VS-blokkade tegen Cuba en haar gevolgen tot in België te stoppen. De financiële en economische blokkade tegen Cuba is nog steeds van kracht, ondanks de onderlinge toenadering. De blokkade zit verankerd in stevige blokkadewetten die, nu Donald Trump de plak zwaait, niet zullen aangepast of afgeschaft worden zonder stevige druk vanuit de rest van de wereld.

 

Wist je dat je als klant van bv. BNP Paribas Fortis, ING of KBC geen stortingen mag uitvoeren naar Cuba? Dit omdat zij zich onderwerpen aan éénzijdig opgelegde blokkadewetten van de VS. Soms raakt dit ook solidariteitsorganisaties doordat stortingen hun rekeningen niet bereiken.

 

Hoe kan het dat ook Belgische burgers, sociale organisaties en bedrijven ook onderworpen worden aan die VS-blokkade, terwijl de illegaliteit ervan al meerdere malen in de Verenigde Naties bevestigd werd? Tegelijk maken diezelfde banken er helemaal geen probleem van om illegale overschrijvingen naar belastingparadijzen uit te voeren.

 

Wij roepen iedereen op om de betrokken banken onder druk te zetten.

door onderstaande boodschap te tekenen

stuur het op naar: ICS, Haachtsesteenweg, 53, 1210 Brussel

of onderschrijf de tekst op cubanismo.be

 

 

Geachte directie,

 

Ik wil mijn verontwaardiging uiten over de medeplichtigheid van uw bank aan de illegale VS-blokkade tegen Cuba. Herhaalde malen is gebleken dat u weigert geld van klanten te storten op Cubaanse rekeningen omwille van de financiële en economische blokkade die éénzijdig en onwettig door de Verenigde Staten is opgelegd aan het land.

 

Ik vind dit een ongeoorloofde beperking van de vrije beschikking van Belgische burgers over de aan uw bank toevertrouwde gelden.

 

De VS - blokkade is een 55 jaar oude aanfluiting van het internationaal recht die al vele jaren op rij in de VN veroordeeld wordt door alle landen ter wereld op Israël en de VS na. Ik eis dat mijn bank handelt volgens het internationaal (handels)recht en haar verplichtingen jegens haar klanten – ook die met Cubaanse relaties – nakomt.