Stop de Blokkade, geen woorden maar daden! EU en België medeplichtig

Cubanismo.be lanceert mee een nieuwe petitie. België is medeplichtig aan het uitvoeren van de blokkade.

Geen woorden maar daden! Teken HIER de petitie

 

<--break->Cubanismo.be is actief in de Belgische Coordinatie voor de opheffing van de blokkade tegen Cuba. Met een nieuwe campagne focust de Coördinatie  op de medeverantwoordelijkheid van de EU en België, want zij leggen de VS niets in de weg. 

Toen de VS in 1996 met de Wet Helms-Burton ook niet-VS bedrijven en burgers die met Cuba economische transacties onderhouden, met sancties bedreigde, toonde de Europese Unie zich erg verontwaardigd. Meteen keurde de Europese Raad een wetgevend kader goed dat verbiedt om toe te geven aan de blokkade. Daarna bleef de EU héél stil.

We richten ons met deze petitie naar de Belgische politici en willen bij het brede publiek de gevolgen van de blokkade op de Cubaanse gemeenschap en zelfs onze eigen Belgische burgers en bedrijven, kenbaar maken.

Onze voorzitster, Isabelle Vanbrabant, drukte haar steun uit voor de nieuwe petitie via een kort spotje. Bekijken en delen maar!

Teken HIER de petitie

Alle info over de nieuwe campagne op www.stopdeblokkade.be 

Op 11 december 1964 hoorde de Algemene Vergadering van de VN een historische toespraak: Ernesto Che Guevara gaf lessen in soevereiniteit, anti-imperialisme, antikolonialisme en vreedzaam samenleven van volkeren. In zijn guerrilla-uniform en als Cubaans minister van Industrie, deed Che een toespraak voor de geschiedenis.

Voor het twintigste achtereenvolgende jaar heeft de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties unaniem de blokkade van de Cubaanse bevolking door Washington veroordeeld. Salim Lamrani zet 50 interessante feiten over de langste blokkade in de werldgeschiedenis op een rijtje

Op 31 oktober 2018 zal Cuba opnieuw een resolutie indienen in de Algemene Vergadering van de UNO om de VS-blokkade te veroordelen.

Gratis onderwijs, voorbeeldige gezondheidszorg, uitroeing van ondervoeding. De blokkade van zijn buurland, dat gedurende 56 jaar miljarden dollars aan verliezen heeft veroorzaakt, heeft het kleine eiland niet verhinderd grote sociale verwezenlijkingen te realiseren. Zaterdag op ChePresente 15u: Strijdmeeting: de ganse wereld tegen de blokkade.