Paascampagne 2018

De jaarlijkse paascampagne van Cubanismo.be samen met G3W (Geneeskunde voor de derde wereld) staat al een paar jaren in het teken van duurzame ontwikkeling. Het welzijn van de mens en de zorg voor het klimaat zijn een prioriteit binnen de Cubaanse gemeenschap. Het goede Cubaanse voorbeeld zetten we via deze weg extra in de kijker!

De Paascampagne van 2018  loopt van 25 februari tot en met 1 april 2018.

Onze partner in Cuba is het Centro Felix Varela: Deze organisatie heeft al meer dan 15 jaar ervaring met 'greenmapping' in de volkswijken van Havana en ver daarbuiten. Lees en bekijk hier, hier, en hier meer over onze partner. In de komende weken publiceren we verslagen van bezoeken aan hun projecten voorbije zomer, een interview met Liana Bidart Cisneros die eind deze week op bezoek komt op onze Paasbrunch zondag 25/02 (WELKOM), een artikel over het Cubaanse klimaatplan, ... Hou onze website in de gaten.

Greenmapping?

Greenmapping is een unieke methode waarbij de bewoners zelf hun lokale milieurijkdom in kaart brengen. En dat mag je letterlijk nemen. Gewapend met een grondplan en in papier uitgeknipte symbooltjes verkennen ze hun buurt. Iedere waardevolle ecologische, sociale en culturele locatie krijgt een symbool. Mensen leren zo hun eigen leefomgeving beter kennen, de problemen op te sporen en er samen met de lokale overheden oplossingen voor te zoeken.

Onze groene partner is het praktijkvoorbeeld van 'Viva Cuba eco=logica', de naam die we aan onze sensibiliseringscampagne over duurzame ontwikkeling in Cuba hebben gegeven. Want in het samenlevingsmodel van Cuba, waar de economie ten dienste staat van het sociale, het milieu en de solidariteit is eco volkomen logisch.

 

Kom tijdens een gezellige brunch op zondag 25 februari alles te weten over de Paascampagne 2018. 

Cubanismo.be en G3W nodigen je uit voor een lekkere en gratis brunch met Cubaanse toets op zondag 25 februari 10.30u in Brussel,

met speciale gaste: Liana Bidart Cisneros van onze Cubaanse partnerorganisatie, het Centro Felix Varela. SCHRIJF JE HIER INen lees een eerste 'afstandsinterview' met Liana hieronder.