Voormalig president Jimmy Carter begint zijn tweede bezoek aan Cuba

James Carter, president van de Verenigde Staten van 20 januari 1977 tot 20 januari 1981, is maandag begonnen aan een driedaags bezoek aan Havana. Hiermee beantwoordde hij een uitnodiging van de Cubaanse overheid. De voormalige president werd verwelkomd op de internationale luchthaven José Marti door de minister van Buitenlandse Zaken, Bruno Rodriguez Parrilla.

Carter ontmoette de Cubaanse religieuze autoriteiten van het Patronaat van de Joodse Gemeenschap en van het aartsbisdom Havana.

Bij de grote Beth Shalom-synagoge heeft de voormalige president een ontmoeting gehad met Adela Dworin, voorzitster van de Joodse Gemeenschap. Zij werd vergezeld door David Prinstein, vicepresident van het Patronaat, en door Hella Eskenazi, uitvoerend secretaresse.

Carter had vervolgens een privé-ontmoeting met kardinaal Jaime Ortega, de aartsbisschop van Havana.

Dit is de tweede keer dat James Carter op het eiland verblijft na zijn bezoek in mei 2002. Het was toen de eerste keer na de triomf van de revolutie dat een voormalig president van de Verenigde Staten naar Cuba op bezoek ging, in een poging om de bilaterale betrekkingen te verbeteren.

 


Voormalig president Jimmy Carter wordt ontvangen door Buitenlandminister Bruno Rodríguez