Venezuela houdt vredevolle massabetoging om de Bolivariaanse Revolutie te verdedigen.

Maduro leidde een massabetoging in Caracas om de Bolivariaanse Revolutie en de soevereiniteit van Venezuela te verdedigen. De aanleiding was de ‘Inname van Caracas’ die door de oppositie werd georganiseerd met de openlijke bedoeling onlusten te veroorzaken en een staatsgreep uit te lokken.

“Het volk is niet thuis gebleven maar is op straat gekomen en het zal dat blijven doen. Het is een bewust volk dat voortdurend gemobiliseerd is “ , zei Maduro. “ Rechts is eens te meer mislukt, de overwinning is voor het volk, voor de Vrede en de revolutie”

T.a.v de oppositie die had aangekondigd “deze 1ste september komaf te maken met de revolutie”, stelde hij: “ Vandaag is niets afgelopen, het tegenoffensief op de straat van het revolutionaire volk is begonnen”

“11 april (nvdr: 2002, toen rechts en de VS een mislukte staatsgreep deden en Chavez gevangen zetten) zal zich hier niet herhalen en ik zend een vredevolle boodschap naar de oppositiemensen die in het oosten van de stad betogen”

Parlementaire onschendbaarheid

Als reactie op de openlijke oproep tot staatsgreep en dodelijk geweld in oppositiemedia, zal Maduro een decreet tekenen om de parlementaire onschendbaarheid op te heffen van elke afgevaardigde die in dit kader misdaden pleegt of er toe aanzet. De veiligheidsdiensten zoeken nog steeds naar de kopstukken van de voor vandaag geplande staatsgreep.

Maduro riep “het volk van de wijken, de stad de arbeiders en arbeidsters om zichzelf in permanente verdediging van de vrede en sociale veiligheid in Caracas te verklaren; de rode de roze, de Bolivariaanse. We zullen het volk verdedigen doro de sociale missies te versterken en de economische oorlog te winnen”

Hij nodigde eens te meer tenslotte de oppositie uit om zich “ aan tafel te zetten en op een beschaafde manier in dialoog te gaan over de economische, sociale en politieke agenda”
 

Telesur