Venezolaanse regering overweegt mogelijke juridische stappen tegen Juan Guaidó

Delcy Rodriguez, de vicepresident van Venezuela, herinnerde eraan dat Juan Guaidó zichzelf op 23 januari op een openbaar plein tot president heeft uitgeroepen. Het gedrag van plaatsvervangend parlementsvoorzitter Juan Guaidó zal worden geanalyseerd door de staatsinstellingen, die stabiele instellingen zijn, zei de vicepresident.De analyse van zijn activiteiten moet toelaten de meest geschikte maatregelen te nemen bij zijn terugkeer naar het land. Zichzelf in het openbaar tot president uitroepen is echt wel extravagant in Venezuela. Nu drijft  hij deze ridicule extravagantie tot in het buitenland, bij regeringen die zich als satellieten van de VS gedragen.

"Als Venezolaan voel ik plaatsvervangende schaamte voor iemand  die er zich niet toe beperkt zichzelf als een idioot op te stellen in eigen land, maar die zich nu ook blootstelt aan de internationale spot", voegde de vice-president eraan toe.

Rodríguez benadrukte dat Guaidó een Venezolaan is die met buitenlandse regeringen samenspant om een constitutionele regering (die van president Nicolás Maduro) omver te werpen.

"De Venezolaanse regering heeft solide en duurzame instellingen. Dergelijk gedrag  komt aan de orde in onze strafwetgeving en ook in alles wat te maken heeft met het rechtskader van onze instellingen. De Venezolaanse instellingen zullen dus de rechtsstaat in het land blijven handhaven," concludeerde Rodríguez.

Telesur