Topgast op 25ste editie Che Presente @ Manifiesta: Abel Prieto

Che Presente - België's grootste Cuba solidariteitsfestival- heeft een vaste stek op Manifiesta, op 21 en 22 september in Bredene-Aan-Zee. 

Dit jaar vieren we onze 25ste editie én dat doen we in stijl. We zijn dan ook enorm vereerd om Abel Prieto aan te kondigen als Che Presente gast op deze jubileumeditie. Abel Prieto is één van Cuba's belangrijkste intellectuelen: een imposante figuur - letterlijk en figuurlijk-  van de wervelende 60jarige Cubaanse Revolutie. 

Niet te missen: koop snel je voorverkooptickets online of via het Cubanismo.be secretariaat: isabelle.vanbrabant@cubanismo.net 

Abel Prieto is één van Cuba's belangrijkste intellectuelen.  Hij werd geboren in het landelijke Piñar del Rio, gekend om de tabaksteelt. Hij is de zoon van een gepassioneerd Cubaanse opvoeder. Zijn vader gaf lange tijd les in een plattelandsschool en was één van de regionale verantwoordelijken van de grootschalige alfabetiseringscampagne van Fidel Castro in 1961.

Abel kreeg waarden rond opvoeding met de paplepel mee. Hij werd schrijver en professor in de literatuur. Zijn passie was cultuur en de opvoeding errond. In twee verschillende periodes werd hij minister van Cultuur. De recentste periode liep af in 2018. Hij was ook geruime tijd de adviseur van voormalig Cubaans president Raul Castro. De man kan een indrukwekkend palmares voorleggen, maar houdt niet van protocol. Hij ziet er eerder uit als een oude rocker.

We zijn vereerd om een  imposante figuur – letterlijk en figuurlijk- uit de wervelende 60 jaar Cubaanse Revolutie bij ons te hebben. 

Niet te missen dus -> afspraak 21 en 22 september op Che Presente.

Koop nu snel je voorverkooptickets online of via ons cubanismo.be secretariaat: isabelle.vanbrabant@cubanismo.net