't Einde van Bacardi in Gent?

Gisterenavond trokken we er met een 10-tal Gentse leden van Cubanismo.be naar de Gentse horecazaken om de eigenaars en personeel te informeren over het VS rummerk Ba(H)cardi, grote sponsor en aanstoker van de blokkadepolitiek van de VS. Foto's van een eerste succesvolle ronde van de Gentse BaHcardi-campagne

Bacardi misleidt met hun onderschrift de consument. 'estd in Cuba' de consument. Bacardi is gesticht in Cuba, jawel maar is al meer dan 60 jaar 0 procent Cubaans. Integendeel, ze zijn de aanstokers en medefinanciers van de langstlopende en illegale blokkade in de wereldgeschiedenis, die de ontwikkeling van het eiland sterk bemoeilijkt.

Nochtans is Cuba een voorbeeld van een ontwikkelingsland waar gezondheidszorg, onderwijs, sport en cultuur van hoge kwaliteit voor alle bewoners gratis beschikbaar zijn. De mensen komen in de Cubaanse politiek op de eerste plaats en niet de winsten van de multinationals en dat vormt meteen de belangrijkste reden van het voortduren van de blokkade.

Met veel interesse en soms verbazing werd ons verhaal opgepikt. Vele barmensen die Ba(h)cardi achter hun toog hadden staan beslisten om binnenkort over te schakelen op een echte Cubaanse rum. We sloten de avond af in de Vooruit waar ze al langer Varadero rum schenken. Later gaan we zeker nog een s op 'BaHcardi kroegentocht' om nog meer horecazaken te informeren.

We wilen alvast volgende cafe's bedanken voor hun steun aan onze campagne door geen Ba(H)cardi op hun kaart te zetten, maar enkel echte Cubaanse rum.

't Einde, Trefpunt , Minor Swing, Marimain, De Jos , Kinky Star, Molotov, Hotclub de Gand, De Geus van Gent, Bar Jan Cremer, Pampas, Cafe Romain, Vooruit, Faja Lobi, Trappistenhuis, Ellis, Damberd, Sphinx cafe

Verschillende onder hen hangen ons 'diploma' in hun café op

Lees hier meer over BaHcardi