Rizal en Martí

Afgelopen vrijdag (16 november) vond in het Gentse Vredeshuis het gezamenlijk initiatief plaats van Cubanismo.be - Gent en de Filipijnse Knights of Rizal, waarbij een veertigtal mensen kwamen luisteren naar een uiteenzetting over de Cubaanse nationale held José Martí en zijn Filipijnse tijdgenoot José Rizal. met foto's

Gastsprekers waren Victor Manuel Cairo, tweede secretaris van de Cubaanse ambassade, en Eddy Verheye, Gentse Rizal-kenner. Beiden gaven toelichting over de historische context, de levensloop en de standpunten van de twee nationale helden en hun opmerkelijke gelijkenissen en ook verschillen. Naast een uitwisseling over de twee historische figuren leerden beide organisaties ook elkaar beter kennen, want de Filipijnen en Cuba mogen dan geografisch ver uit elkaar liggen, in Gent maken beide organisaties deel uit van het indrukwekkende aantal solidariteitsorganisaties.

Cubanismo.be zorgde voor (h)eerlijke mojito's en de Filipijnse zoetigheden zorgden mee voor een gezellige ambiance. Met dit initiatief is die onderlinge kennismaking en samenwerking alvast versterkt.