PETITIE: Geef de Cubaanse medische brigades de Nobelprijs

Cuba toont de wereld in deze coronatijd wat echte solidariteit betekent. Het eiland stuurt vandaag 22 medische brigades uit om wereldwijd de covid-19-pandemie te bestrijden. Zelfs de rijkste regio van Italië kan op hun concrete inzet rekenen.

Teken HIER  onze petitie!  bekijk hier een infofilmpje

lees meer

Vergeet daarbij niet dat Cuba's economische rijkdom 10 keer lager ligt dan die van België. Bovendien wordt het eiland getroffen door een misdadige economische en financiële blokkade vanuit de VS. Die ontneemt de Cubaanse bewoners letterlijk de zuurstof: temidden covid19 kan Cuba geen beademingsapparatuur aankopen wegens deze Noord-Amerikaanse sancties.

Cuba's medische internationale hulp wijst ons op iets cruciaals : het draait niet om weggeven van wat je over hebt, maar delen van wat je hebt. Aan gelijk wie het nodig heeft. Want ondanks onze verschillen, zijn we allemaal mensen.

Dit solidariteitswerk toont hoe een wereld van samenwerking voor het welzijn van iedereen mogelijk is. Dit in tegenstelling tot een wereld van moordende concurrentie voor de rijkdom van enkelen.

Waar sommige staten wapens en oorlog exporteren, exporteren de Cubanen zorg en solidariteit, en dat is pas een échte bijdrage voor vrede in de wereld.

Onze vraag aan het Nobelprijscomité luidt: Geef de Cubaanse medische brigades de Nobelprijs voor de vrede. Laat deze prijs opnieuw echt de inzet voor vrede belonen.

Teken HIER  onze petitie! Wij sturen dan deze brief samen met al jullie handtekeningen op naar het Nobelprijscomité.