PAASCAMPAGNE VOOR CUBA : Help Cuba helpen

Bedankt voor de steun en kopen van paaseitjes voor onze campagne. Dankzij jullie gingen meer dan 4000 zakjes de deur uit. En kregen we een paar duizend euro aan giften binnen voor de aankoop van medisch materiaal en vaccinatiespuiten voor de Cubanen. Je kan nog steeds een gift doen! Via rekeningnummer van Viva Salud BE15 0010 4517 8030 met als mededeling “Gift PC 2021” (Vanaf 40 euro steun kan je een fiscaal attest ontvangen) 
Toen het nieuws over de uitbraak van het coronavirus in Wuhan (China) bekend raakte, schoot de Cubaanse overheid meteen in actie. Het resultaat was een stevig actieplan met focus op opsporing en gerichte testing. Per 400 gezinnen is er een huisarts en een wijkverpleegkundige. Zij zijn op de hoogte van ieders gezondheidssituatie, wat zeer doeltreffend is om het besmettelijke coronavirus te bestrijden.

Samen met de bevolking

Naast medisch personeel spelen ook burgerorganisaties een belangrijke rol in het Cubaanse gezondheidssysteem. Een van die organisaties is Centro Felix Varela. Ze hebben veel ervaring in volkswijken en scholen. Hun vrijwilligers zetten hun kennis in voor de strijd tegen het virus en zijn een onmisbare schakel tussen de gezondheidswerkers en de bevolking.

Tekort aan medisch materiaal

Door het stilvallen van het internationale toerisme heeft de Cubaanse economie het zwaar te verduren. Bovendien houdt de economische en financiële blokkade vanuit de Verenigde Staten het land in een wurggreep. Een van de gevolgen is dat Cubaanse gezondheidswerkers vandaag kampen met een nijpend tekort aan onder meer vaccinatiespuiten, naalden, chirurgische handschoenen en basismedicijnen.

Steun Cuba, koop paaseieren

Terwijl sommige landen wapens exporteren, exporteert Cuba met haar medische brigades zorg en solidariteit. Maar de gezondheidswerkers in Cuba kunnen ook rekenen op onze solidariteit. Samen met Cubanismo.be verkopen we heerlijke fair trade chocolade paaseieren. De opbrengst is bestemd voor de aankoop van het nodige medische basismateriaal voor de Cubaanse gezondheidswerkers.

Bestel paaseitjes HIER

Praktisch
> Prijs: 5 euro per zakje (keuze uit puur, melk, witte chocolade)
> Bestellen kan online of bij Nicky: nicky@vivasalud.be
> Je kan de actie ook steunen met een online gift of overschrijving op rekeningnummer van Viva Salud BE15 0010 4517 8030 (mededeling: PC 2021) (fiscaal attest mogelijk vanaf 40 euro)