Nicolás Maduro leidt in de peilingen met 48,4%

Uit de resultaten van de raadpleging is gebleken dat 60,1% van de Venezolanen zal deelnemen aan de komende verkiezingen op 20 mei.

De Venezolaanse kandidaat voor de Frente Amplio de la Patria, Nicolás Maduro, krijgt 48,4 procent van de steun van de bevolking voor de presidents-, parlements- en gemeenteraadsverkiezingen op 20 mei.

Volgens het onderzoek van Consultores 30.11 ligt de kandidaat voor herverkiezing duidelijk op kop onder de stemgerechtigde Venezolanen.

Op de tweede plaats staat de vertegenwoordiger van Avanzada Progresista, Henri Falcón, met 36,3 procent en op de derde plaats staat de kandidaat van Esperanza por el Cambio, Javier Bertucci, met 11,7 procent .

60.1 percent van Venezolanen zegt te zullen stemmen, terwijl 6.8 % waarschijnlijk zal gaan stemmen, zodat een opkomst van 66.9 percenten wordt verwacht op 20 Mei.

Op de vraag welke kandidaat in staat zal zijn om de economische problemen van het land op te lossen, zei 40,6 procent dat de kandidaat Maduro de kandidaat was.

31,9 procent geeft aan dat Falcon dit kon doen, terwijl 8,4 procent Bertucci in overweging neemt. 15.3 % is van mening dat niemand tot een oplossing zal komen.

 

Telesur