In memoriam: William, Cubaanse gids voor solidariteitsreizen onverwacht overleden.

William Burrowes Rodriguez de Cubaanse gids die verschillende solidariteitsreizen van Cubanismo.be begeleidde is overleden.

Zelf leerde ik William kennen in 2012 als jonge gast van 21 hing ik aan zijn lippen. Die man kon zo aangenaam vertellen over de Cubaanse Revolutie, de Cubaanse natuur, Cultuur, de Cubanen, ..... Hij deed dat in vlot Frans, Engels of Spaans met een enorme intellectuele bagage. Bij elk verhaal in de bus of bij een bezoek, leerde zelfs de doorwinterde Cuba-reiziger iets nieuws bij. 

William was meer dan een reisgids, hij was een revolutionair in hart en nieren, maar spaarde ook zijn kritiek op bepaalde mistoestanden bij zijn landgenoten niet. Hij had een groot hart voor Cuba maar ook voor de wereld waar hij voortdurend over las. Hoewel hij zelf nauwelijks van het eiland af was geweest kende hij veel van o.a. de Franse cultuur, ook door zijn dagelijks contact met de honderden groepen die hij het eiland rondleidde. 

William, we gaan je missen. Maar je werk: de wereld vertellen over je prachtige Revolutionaire Cuba, dat zetten we met veel plezier verder. Want plezier maken, dat kon je als geen ander. Hoeveel keer hebben we in de bus niet platgelegen van het lachen met je woordspelingen en toespelingen. Je passie voor Cuba en haar Revolutie stroomt verder in iedereen die met je in contact kwam tijdens onze reizen. Het afscheid valt ons allen zwaar.

Compañero William, Presente! Ahora y Siempre!