Lentebrunch voor Cuba: startmoment Paascampagne

Kom tijdens een gezellige brunch op zondag 25 februari alles te weten over de Paascampagne 2018. 

Cubanismo.be en G3W nodigen je uit voor een lekkere en gratis brunch met Cubaanse toets op zondag 25 februari 10.30u in Brussel,

met speciale gaste: Liana Bidart Cisneros van onze Cubaanse partnerorganisatie, het Centro Felix Varela. SCHRIJF JE HIER INen lees een eerste 'afstandsinterview' met Liana hieronder.

Naast veel lekkers, kom je er alles te weten over onze Paascampagne voor Cuba. Tijdens deze campagne verkopen we chocolade-eitjes ten voordele van onze Cubaanse partner en zetten we het Cubaanse beleid rond duurzame ontwikkeling in de kijker. Onze partner Centro Felix Varela is daar een goed voorbeeld van. Zij doen aan buurtopbouwwerk maar met een ecologische invalshoek.

Als speciale gaste hebben we Liana Bidart Cisneros (midden op de foto) uitgenodigd, die rechtstreeks uit Cuba komt om meer te vertellen over het werk van het Centro Felix Varela, waar ze werkt. Je kan meteen ook al een lading paaseitjes meenemen om zelf te verkopen bij vrienden, familie of bij jou in de buurt. Schrijf je hier in 

Praktisch: 

zondag 25 februari 2018 vanaf 10u30
11u30: voorstelling van het project in Cuba en het campagnewerk van Cubanismo in België
einde rond 13u30
adres: G3W - Haachtsesteenweg 53 - 1210 Brussel 
Wil je erbij zijn? Schrijf je dan tijdig in (voor 22 februari)

 

Hoe en met wie werkt het Centro Felix Varela met Mapa Verde in Cuba?

Het CFV werkt samen met kinderen, jongvolwassenen, studenten, docenten, professoren, gemeenschapsleiders, gepensioneerden, milieupromotoren,… in gemeenschappen, scholen, universiteiten, organisaties en instellingen en lokale overheden in 13 van de 15 provincies van Cuba.

Mapa Verde is georganiseerd in een landelijk netwerk dat vorming, uitwisseling en begeleiding in de praktijk biedt. het is een sociaal samenwerkingsnetwerk rond de ‘Groene Kaart’-methode. Het netwerk is gestructureerd rond 20 knooppunten: één voor het nationale beheer en 19 territoriale.

Hoe helpen de fondsen die we hier inzamelen in het bijzonder?

Bij milieuacties en vormingen rond ecologie en rond de aanpassing aan het veranderende klimaat. Dat doe we  in gemeenschappen zoals Vigia, provincie Pinar del Rio, Jucaro en Yarual, provincie Ciego de Avila en  het Ecologisch Station van Rincon de Guanabo, prov. Havana

Hoe ziet u internationale solidariteit? Waarom vindt u dat belangrijk?

Het is een van de nobelste waarden van de mensheid en van de landen in de wereld. Hulp die zich manifesteert in tijden van crisis, noodsituaties bij rampen, epidemieën, conflicten en oorlogen om een paar voorbeelden te noemen. Voor de Cubanen maakt het deel uit van onze eigenheid, omdat het voor ons sociaal systeem een ethisch principe is dat we altijd dicht bij de armsten staan en delen wat we hebben en niet enkel wat we teveel hebben. Dat wordt onderstreept door de aanwezigheid van onze artsen en gezondheidswerkers in tientallen landen in Afrika en Latijns-Amerika.

Het is belangrijk omdat het vriendschap, broederschap en eenheid tussen de volkeren van de wereld bevordert, allianties en uitwisselingen mogelijk maakt ten gunste van vrede en de ontwikkeling van de mensheid.

Tot zondag in Brussel Liana, we zien uit naar jouw verhaal op onze paasbrunch!