Laura Zúñiga Cáceres, dochter van Hondurese vermoorde milieu-activiste te gast op Che Presente

Che Presente@Manifiesta heeft er een nieuwe internationale gaste bij en wat voor iemand:

Laura Zúñiga Caceres, is één van de vier kinderen van Berta Cáceres

Berta Cáceres was een gerenomeerd milieu-activiste de drijvende kracht achter COPINH, een netwerk van Hondurese maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor de rechten van inheemse gemeenschappen. Ze voerde de tegenstand van het Lenca-volk aan tegen de Agua Zarca-dam. Ze werd hiervoor in 2015 bekroond met de Groene Nobelprijs. Op 3 maart 2016 werd ze vermoord in haar eigen woonst, door in VS-getrainde moordenaars gelinkt aan het Hondurese leger.

 Haar dochters Laura en Bertita Caceres, zetten de strijd van hun mama verder en nemen nu de leiding in de COPINH-beweging.

“Ik ben opgegroeid in COPINH, ik heb mijn hele leven geleerd om deze organisatie te belichamen en te vertegenwoordigen; dat is mijn moeders erfenis. Ik moet haar strijd voor het leven, voor de aarde, voor vrouwen, voor ons territorium en voor de inheemse bevolking voortzetten.” vertelt Laura strijdvaardig.

Laura zal deelnemen aan de conferentie over Trumps vs. Cuba en Latijns-Amerika, waarin ze zal getuigen over de actuele situatie in Honduras. Over de vele politieke moorden daar wordt in onze pers amper een woord gerept. (zaterdag om 13u in debattent A) 

 Ze zal ook deelnemen aan de conferentie over Che Guevera, 50 jaar na zijn dood, om er te getuigen over hoe Che tot op vandaag jongeren in Latijns-Amerika en haar persoonlijk inspireert.

Op zaterdag organiseren we ook een ontmoeting met haar in onze Che Presente tent om dieper in te gaan op het werk van haar organisatie COPINH en de strijd van haar moeder, als milieu-activiste en inheems leidster

Mis de kans niet om kennis te maken met deze moedige jonge dame die strijdt voor rechtvaardigheid en met haar land Honduras waar veel mensen hun leven riskeren voor de opbouw van een betere wereld.

Koop nu snel je voorverkoopkaart voor Manifiesta, slechts 16 euro (of 25 euro steunticket) tot en met 1 september (daarna 18 euro). Contacteer ons snel, als je tickets wil: annemie@cubanismo.net