Kleinzoon van Salvador Allende coördineert het Netwerk ter verdediging van de mensheid.

Pablo Sepúlveda Allende, wordt de nieuwe coördinator van het netwerk voor de verdediging van de mensheid. Hij is ook onze gast op Che Presente op 8 en 9 september in Bredene.

De Venezolaanse minister van Cultuur, Ernesto Villegas, meldde dat Pablo Sepúlveda Allende, arts en kleinzoon van de voormalige Chileense president Salvador Allende, de nieuwe internationale coördinator is van het netwerk van intellectuelen, kunstenaars en sociale bewegingen ter verdediging van de mensheid.

Dit werd afgelopen zaterdag aangekondigd door de minister van Cultuur, via een bericht op zijn Twitter-account, @Villegas-Poljak, na zijn bezoek aan Havana, Cuba, waar hij werd ontvangen door zijn Cubaanse tegenhanger, Abel Prieto, om culturele initiatieven ten gunste van beide naties te verfijnen en overleg te bevorderen om de internationale organisatie nieuw leven in te blazen.

"Met de consensus van collega's van de coördinerende kern van het netwerk, gevestigd in verschillende landen, verwelkomen we Pablo Sepúlveda Allende, arts en kleinzoon van Salvador Allende, als de nieuwe coördinator van deze internationale groep," schreef de minister op zijn facebookpagina.

In een ander bericht benadrukte Villegas de inspanningen die door Pablo Allende in de verdediging van socialistische idealen en vroeg de rest van de leden van de organisatie om hun steun om door te gaan met de strijd voor het leven, de vrede en de waarheid van onze volkeren.

"Pablo Sepúlveda Allende, die al jaren in Venezuela woont, heeft besloten Venezolaans staatsburger te worden. Ik vraag zijn steun om samen met de oprichters van het netwerk en jonge militanten vooruitgang te boeken in de strijd voor het leven, de vrede en de waarheid van onze volkeren", voegde hij eraan toe.

Pablo Sepúlveda Allende is de zoon van Carmen Paz, de oudste dochter van de socialistische president, en Héctor Sepúlveda. Hij werd geboren in Mexico in 1976 tijdens de ballingschap van zijn familie en keerde terug naar Chili in 1991, toen hij 15 jaar oud was.

Na de middelbare school reisde hij naar Cuba, waar hij een professionele opleiding volgde en zijn sympathie ontwikkelde voor het revolutionaire proces onder leiding van commandant Fidel Castro in de eilandnatie.

Hij studeerde kinesiologie op het niveau van de middelbare school en studeerde af aan de Latijns-Amerikaanse School of Medicine in Havana.

Sepúlveda woont sinds 2009 in Venezuela en is een van de belangrijkste verdedigers geworden van de Bolivariaanse Revolutie en van het recht van de volkeren van de wereld om te strijden voor hun vrijheid, onafhankelijkheid en soevereiniteit tegen de imperialistische krachten.

*netwerk voor de verdediging van de mensheid: Is een internationaal netwerk van linkse intellectuelen zoals Chomsky en Rigoberta Menchú.

Cubadebate