ICS-vormingsweekend Molenbeek 9-12/12

Veertig mensen offerden hun weekend op om meer te leren over Cuba en zijn sociaal project

Vrijdagavond begonnen we eraan konden we enthousiaste deelnemers verwelkomen. Onder hen veel van ICS- vrijwilligers, maar ook een aantal sympathisanten, o.a uit de Algemene Centrale  ABVV Limburg en de LBC: de bediendevakbond van het ACV. Tegen 19u stond onze kok Lucas klaar met een vers spaghetti. Daarna stond de film “Commandanté” op het programma: een documentaire van Oliver Stone. De film werd ingeleid door Bruno Bové. Tijdens de pauze vertelde Norma, de Cubaanse ambassadrice, op een gepassioneerde manier over haar persoonlijke ontmoetingen met Fidel.

Op zaterdag stonden verschillende vormingen op het programma o.a. "VS-Cuba relaties", zeer actueel na de verkiezing van Trump. Verder ook "Democratie voor beginners" en "Cuba richting 2030". De kookploeg zorgde voor overheerlijke belegde broodjes om een nieuwe workshop aan te kunnen om 14u. "Democratie voor gevorderden" door Victor van de Cubaanse ambassade en de voorstelling van onze paascampagnepartner 'Greenmapping' in Cuba.

Jörg, coördinator bij de Duitse organisatie Cuba Si kwam nog een woordje uitleg geven en nodigde ons uit voor hun jaarlijks solidariteits evenement in Berlijn (22 juli 2017). Jörg maakte voor de website van Cuba Sí een verslagje.

Na het avondmaal wachtte iedereen met goesting op de workshop "cocktails maken" o.l.v. onze MC (Master of Cocktails) Jan Moerman. Presidente en  Juan de Gante behoren nu ook tot ons culinair repertoire. Met muziek en wat schuchter dansers bleef iedereen nog wat nagenieten, sommigen al wat langer dan de andere.

S' morgens zorgde Lucas voor een zalig zondagsontbijt.  We hadden daarna de keuze tussen 'sociale media door Kasper' of een workshop rond Fidel die natuurlijk niet kon ontbreken. Zo kwam kwam er jammer genoeg een eind aan een heel boeiend weekend met veel voer tot nadenken.