ICS op de vakbondsbetoging ‘Tonen dat er wel een alternatief is’

Vandaag namen we  met Inciativa Cuba Socialista deel aan de nationale betoging (georganiseerd door de drie vakbonden) tegen de harde besparingen van de regering Michel I.

We sloten aan bij de collega’s uit het middenveld en de Burgerbeweging Hart boven Hard. Een tiental ICS leden liep mee achter onze banner. Terwijl vele andere leden ervoor kozen om bij hun bedrijfsdelegatie te lopen.

Ons spandoek “Cuba Where the 99 procent Rule (Cuba waar de 99 procent aan de macht is) Bespaart niet op Welzijn” werd fel gesmaakt door de meer dan 65000 betogers die de straten van Brussel voor de vierde keer rood en groen kleurden in amper twee jaar tijd. Tussen al dat rood en groen waren er ook opvallend veel Che’s te bespeuren.

Er was een opvallende delegatie aanwezig van het Sociaal werk actie netwerk met de slogan 'Sociaal werk is niet te koop'. Ze protesteren tegen de uitverkoop en privatisering van de sociale sector in Vlaanderen. De besparingen worden het felst gevoeld in Antwerpen waar vele sociale initiatieven met sluiting bedreigd worden.

Ook onze zusterbeweging Intal trok de aandacht met een strijdvaardig blok tegen de aankoop van nieuwe gevechtsvliegtuigen.

Terwijl de besparingen onder de bevolking en bij de armste lagen in ons land meer en meer gevoeld worden en letterlijk ook slachtoffers maken.  Dit in tegenstelling met Cuba waar de eerste prioriteit net is om te investeren in de gezondheidssector en de welzijnssector. 

Proficiat aan alle betogers vandaag.

 Hasta La Victoria Siempre!