ICS-Gent aanwezig op het mondiaal Cafe in de zebrastraat

Gentse ICS'ers gaven toelichting bij het Cubaanse gezondheidssysteem aan een 50-tal aanwezigen op het Mondiaal Cafe in Gent.

Een 5-tal leden waren aanwezig om onze organisatie voor te stellen en uitleg te geven over de werking van de Cubaanse gezondheidszorg. Het concept van de avond was een speeddate waarin de verschillende organisaties 15 minutjes kregen om zichzelf voor te stellen en te praten over hun campagnes rond gezondheidszorg. Naast Inciativa Cuba Socialista waren onder andere ook FOS, Wereldsolidariteit en Platform Gezondheid en Solidariteit aanwezig.

Wij schoven uiteraard het Cubaanse gezondheidssysteem naar voor.En dat bleek meer dan noodzakelijk. In haar recente rapport rond toegang tot gezondheidszorg wereldwijd maakt 11.11.11. jammergenoeg geen melding van de cijfers over Cuba in verband met toegang tot gezondheidszorg. Dankzij onze aanwezigheid hadden we toch de kans om de mensen in te lichten over het unieke Cubaanse systeem.

Onze uitleg werd fel gesmaakt door de deelnemers en bracht ook het nodige debat op gang.

We legden kort de situatie van de gezondheidszorg uit aan de hand van enkele pijlers:

-inclusiviteit iedereen krijgt toegang tot gezondheidszorg ongeacht financiele situatie.

- allesomvattend systeem met de wijkgezondheidscentra als eerstelijns geneeskunde met daarnaast in iedere regio of stad een zogenaamde polikliniek waar er meer complexe medische zorgen worden aangeboden.

-Alle medische zorgen van het ontsmetten van een kleine wonde tot een zware open hartoperatie of zelfs plastische ingreep zijn volledig gratis.

Naast onze uitleg maakten we ook reclame voor onze komende activiteiten:

Tam Tam Contro el Bloqueo

Cocktailavond ICS Gent