Hasta siempre Stan Vanhulle

We hebben met pijn in het hart afscheid moeten nemen van een strijder van het eerste uur.
Een strijdsyndicalist in hart en nieren. In de eerste plaats op Renault Vilvoorde, maar eigenlijk overal waar de strijd moest gevoerd worden. Stan was ook een internationalist van het eerste uur. Gisteren heeft hij zijn laatste strijd verloren.

We kennen Stan, de man van Vilvoorde, maar al te goed. Hij heeft de werken in onze gebouwen, de Haachtstesteenweg 53, in goede banen geleid. Hij stond ook klaar om vanaf de eerste editie van Che Presente ons van materiaal en transport te voorzien. Ook heel veel van onze stunts voor de vrijheid van de Cuban Five werden door het materiaal uit Vilvoorde gemaakt, zoals ook onze grote gevangenis waarin we 5 uur lang Belgische BV's opsloten.

We konden altijd bij hem terecht.

Stan en zijn vrouw Roos zijn enorme Cubaliefhebbers. Hij kwam terug van die reizen en moest zijn verhalen altijd uitvoerig met ons delen.

Zoals Stan lopen er geen 2 rond. Stan dat was de man van het Depot in Vilvoorde. Je vond er alles voor je feest. Van barbecue tot solidariteitsfeest met Cuba. Stan die stond er altijd met woord en daad.

Alles wat kon dienen werd bewaard. Je droeg zorg voor al het materiaal alsof het je kinderen waren.

Stan, je draagt voor altijd een speciaal plaatsje in ons hart.

Cubanismo.be bureau
Toon, Erwin, Isabelle en Kasper

Het herdenkingsevenement ter ere van Stan, Dag Stan, kameraad - Salut Stan, Camarade, gaat door op zondag 18 augustus. Samenkomst om 14u30 aan de ingang van Renault Vilvoorde, Schaerbeeklei 609. We stappen samen naar zaal Firma, Schaarbeeklei 636. Aanvang in zaal Firma om 15h. Ingerichte parking.