Feestdag van de Revolutie: Díaz-Canel doet met Cubaanse jongeren mee aan vrijwilligerswerk. Cubanismo.be betuigt solidariteit

Vandaag vieren ze in Cuba de Dag van de Nationale Opstand. De aanval op de Moncadakazerne van 1953 wordt herdacht, waar de M-26 julio bevrijdingsbeweging olv Fidel ontstond, die aan de basis zou liggen van de Cubaanse Revolutie. Cubanismo.be wilde vandaag zijn solidariteit uitten met het Cubaanse volk en haar Revolutie.. Erwin Carpentier (op de foto met de ambassadrice: Norma Goicochea) van Cubanismo.be nam daarvoor het woord op de viering in de Ambassade in Brussel.

De Cubaanse president Miguel Díaz-Canel Bermúdez nam met 100 jongeren deel aan vrijwilligerswerk in het semi-autonoom stadslandbouwéénheid UEB Granja Boyeros in Havana en wil zo de noodzaak het engagement van iedereen voor een rechtvaardige en duurzame samenleving onderstrepen

 

Ook de vice-premier en minister van Economie en Planning, Alejandro Gil Fernández, zijn vanmorgen vroeg aangekomen in Fontanar.op de organoponico-kwekerij. Deze typisch Cubaanse moestuinen, kweken bio-groenten op verhoogde bedden met daarin met organische compost -vnl suikerrietafval- verrijkte grond. Terwijl sommigen de bedden met de organische mest voorbereiden, zijn anderen kool, bonen en knoflook aan het oogsten.

Na de vrijwillige arbeid spreekt de president met de jongeren over de huidige uitdagingen waarmee Cuba wordt geconfronteerd, en over hun verantwoordelijkheid om voorstellen te doen, plannen te maken en deel te nemen aan de sociaaleconomische activiteiten van het land.

 Hij benadrukt dat er vooruitgang moet worden geboekt in de ontwikkeling, dat de grondwet, de democratie en onze waarden moeten worden verdedigd, dat er meer participatie moet komen en dat het talent van iedereen optimaal moet worden benut.

Cubadebate