Evo Morales: We eren Che het best door zijn strijd voort te zetten

Vallegrande is de hoofdstad van de gelijknamige provincie in het departement Santa Cruz in Bolivia. Sinds 5 oktober herdenken verschillende activiteiten de aanwezigheid van Che in Bolivia. Vertegenwoordigers van sociale bewegingen van Latijns-Amerika en Europa nemen daaraan deel.

Gisteren luisterde de Cubaanse delegatie, met Aleida Guevara, dochter van Che, en gewezen strijdmakker en thans vicepresident Ramiro Valdés, naar de woorden van de Boliviaanse president Evo Morales :

«Vandaag, vijftig jaar nadat comandante Che Guevara het tijdige met het eeuwige verwisselde, zijn we bijeengekomen en verenigd in een strijdkreet tegen het imperialisme, het kolonialisme en het kapitalisme ».

« Che vocht en stierf voor de bevrijding van Bolivia en dacht daarbij aan het grote vaderland en met zijn leven en dood verbond hij zich met de strijd van zijn volk en zijn revolutie en leerde ons dat er nog veel moet worden gedaan ».

Valdés zei o.a. : « Che voert en wint nu meer gevechten dan ooit. »

De ambassade van Bolivië in België organiseerde gisteren ook een korte herdenkingsplechtigheid, met vertegenwoordigers van de ambassadeurs van de ALBA-landen en van cubanismo.be.

 

Bron: Granma, 10/10/2017