EVO MORALES OVER DE DUBBELE MORAAL VAN DE VS M.B.T. HONDURAS EN NICARAGUA

De president van Bolivia, Evo Morales, bekritiseert de dubbele moraal van de Verenigde Staten, die zwijgt over verkiezingsfraude in Honduras, maar het hoofd van Nicaragua's hoogste verkiezingsraad, Roberto Rivas, straft.
Honduras maakt een ernstige politieke crisis door na de presidentsverkiezingen van november, waarbij het hoogste verkiezingstribunaal president Juan Orlando Hernández als winnaar heeft uitgeroepen ondanks de aanhoudende beschuldigingen van onregelmatigheden tijdens de verkiezingen. Het imperium zegt niets over fraude in Honduras," zei het staatshoofd van Bolivia donderdag op zijn Twitter @evoespueblo account.
 
Evo Morales hekelde het feit dat deze fraude werd gepleegd door de werknemers van het de VS: OAS-secretaris-generaal Luis Almagro en de voormalige Boliviaanse president Jorge Quiroga. De Verenigde Staten zwijgen nog steeds over deze corruptie, maar straffen wel het hoofd van de hoogste verkiezingsraad van Nicaragua, Roberto Rivas, zei Evo.
 
Een paar dagen geleden heeft het VS-ministerie van Financiën sancties opgelegd aan Rivas, waaronder het annuleren van zijn visum en het bevriezen van tegoeden wegens vermeende corruptie. Met hun welbekende dubbele moraal, leggen de Verenigde Staten sancties op aan de president van het Nicaraguaanse verkiezingstribunaal Roberto Rivas, omdat ze de brede democratische overwinning van onze broer Daniel Ortega bij nationale en gemeenteraadsverkiezingen, niet kunnen accepteren."