De VS blokkade van Cuba dwingt bedrijven uit derde landen hun leasecontracten met Cubana de Aviación te beëindigen

De nieuwe sancties van de V.S. tegen Cuba, die Noord- Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen verhinderen vliegtuigen te verhuren, hebben ervoor gezorgd dat Cubana de Aviacion gedwongen werd om haar vluchten naar Mexico, Venezuela en een deel van het Caraïbisch gebied op te schorten.

"Als gevolg van de laatste Amerikaanse actie tegen Cuba zal Cubana de Aviacion stoppen met vliegen naar Mexico-Stad, Cancun (Mexico), Santo Domingo (Dominicaanse Republiek), Caracas (Venezuela), Port-aux-Princes (Haïti) en de Franse overzeese departementen van Martinique en Guadeloupe", aldus de adjunct-directeur van het bedrijf, Arsenio Arocha, in lokale media.

Op 18 oktober heeft de regering van de Verenigde Staten nieuwe eenzijdige, eenzijdige economische dwangmaatregelen tegen Cuba aangekondigd, die grote invloed hebben op de Cubaanse luchtvaartmaatschappij.

Sinds zijn aantreden in het Witte Huis in 2017 heeft Donald Trump de blokkade versterkt met maatregelen die van invloed zijn op toerisme, investeringen, banktransfers en de invoer van brandstof.
Cuba veroordeelt deze maatregelen terecht als buitenlandse inmenging en schending van de rechten van haar burgers.

Bron:  Cubadebate