Cuba Si viert haar solidariteitsfeest in Berlijn

Op 27 juli hield onze Duitse zusterorganisatie Cuba Si haar jaarlijks solidariteitsfeest. Cubanismo.be was er bij!

Met het feest in Berlijn brengen ze Cuba onder de aandacht bij het brede publiek. Met rond de 3000 aanwezigen werd het een topeditie. Cubanismo.be kon natuurlijk niet ontbreken op het festival.

Onze affiche van Manifiesta had een grote aantrekkingskracht bij de festivalgangers.Jammergenoeg was Bredene iets te ver voor de meesten, al gingen sommigen er wel rekening mee houden voor hun vakantie. Een weekje Belgische kust? Waarom niet? Ook onze petjes en rode Che zakken en pins gingen vlotjes de deur uit.

Op het festival kwam de Cubaanse kosmonaut Arnaldo Tamayo Méndez. vertellen over zijn avonturen in de ruimte. Maar ook wat het belang is en was van ruimtevaart onder het socialisme.

Naast de Cubaanse gast was er veel plaats voor muziek met als absoluut hoogtepunt Che Sudaka. Ze gaven een geweldig optreden en riepen op tot een einde aan de illegale blokkade tegen Cuba, vrede in Latijns-Amerika en de rest van de wereld en solidariteit met de vluchtelingen in Europa.

Op het festival waren vele Duitse solidariteitsorganisaties en politieke bewegingen aanwezig. Er was ook een zeer sterke aanwezigheid van de Latijns-Amerikaanse gemeenschap.

Volgend jaar zijn we er zeker terug. Maar eerst komt een Duitse delegatie onze richting uit voor ChePresente@Manifiesta in Bredene.