Cuba is een voorbeeld in de strijd tegen honger

De vertegenwoordiger van de FAO (Voedsel- en Landbouworganisatie van de Verenigde Naties) in Cuba, Marcelo Resende zei dat Cuba al lang heeft aangetoond dat het mogelijk is om honger te bestrijden met politieke wil.Cuba is een voorbeeld voor de wereld in de strijd tegen honger, zo verklaarde de (FAO) woensdag 21/02/18. Het land loopt voorop bij de bevordering van de landbouwproductie in eigen land en in de wereld, en ook bij de democratisering van het landbezit, want de landbouwhervorming is een hoeksteen van de Cubaanse revolutie..

Momenteel zijn er over de hele wereld 800 miljoen mensen hongerig, ondanks het feit dat de voedselproductie zeven keer zo hoog is als de behoeften van de wereldbevolking. Dat is te wijten is aan een gebrek aan politieke wil, onderstreepte hij.

Resende herinnerde zich de uitspraak van de overleden revolutionaire leider Fidel Castro, dat van de miljoenen kinderen die honger lijden in de wereld, er geen enkel Cubaans is.

De vertegenwoordiger benadrukte ook de uitgebreide samenwerking van de FAO met het Caribisch eiland, met name op het gebied van natuurrampbestrijding en bij de zaadproductie. Volgens hem heeft de FAO meer van Cuba geleerd dan andersom, hoewel de FAO vaak technische bijstand heeft verleend.

Telesur