Campagne “Was Cuba een belastingparadijs dan was de storting al lang gefikst” opgestart met acties in 3 steden.

Op 7 juni voerde de solidariteitsbeweging ICS actie in Antwerpen, Brugge en Gent om zijn nieuwe campagne te lanceren. Meer dan 20 leden haalden petities op aan de filialen van Fortisbank en ING. Veel klanten reageerden eerst verrast maar na een uitleg van onze vrijwilligers waren ze direct bereid om te tekenen. Veel klanten vinden het onrechtvaardig dat hun bank meewerkt aan een blokkade die al meermaals veroordeeld werd in de algemene vergadering van de VN. Naast het ophalen van handtekeningen werd er ook op een ludieke manier aandacht gevraagd rond de blokkade, dit gebeurde aan de hand van een toneeltje waar Trump probeert een muur op te bouwen maar teruggefloten wordt door de internationale gemeenschap. 
Ondertussen kan je de petitie die een einde vraagt aan de ondersteuning van de Financiële blokkade tegen Cuba door de Belgische grootbanken BNP Paribas Fortis en ING ook online ondertekenen.

 

Op de eerste dag werden al meer dan 100 handtekeningen verzamelt. Nog niet getekend? Geen probleem via deze link kan je direct tekenen. 

We gaan alvast door met onze campagne tijdens de zomerfestivals en uiteraard krijgt de campagne speciale aandacht op ons jaarlijks solidariteitsfeest met Cuba: Che Presente