Belgische gerenommeerde wetenschapper erkent Cuba's succes tegen Covid

De bekende Belgische viroloog Emmanuel André heeft vandaag 9 november de resultaten van Cuba in de strijd tegen Covid-19 belicht, met name die in verband met vaccinatie, successen die volgens hem erkend moeten worden.

"Cuba is een van de naties geworden die we goed in de gaten moeten houden als het gaat om de ontwikkeling van vaccins en een succesvolle vaccinatiecampagne", benadrukt de specialist in medische microbiologie en professor aan het UZ Leuven.

André was vorig jaar in Franstalig België een van de meest zichtbare gezichten in de strijd tegen de pandemie. Hij leidde persconferenties om het publiek op de hoogte te brengen van Covid-19 en de gevolgen ervan.

Als arts en klinisch bioloog is hij verbonden aan het departement Microbiologie, Immunologie en Transplantatie van de KU Leuven. Eerder was hij werkzaam aan de Université Catholique de Louvain.

Het Caribische eiland heeft vaccins ontwikkeld zoals Abdala en Soberano 02, waarmee het reeds ongeveer 70% van zijn bevolking heeft ingeënt, en verwacht tegen het einde van het jaar de hele bevolking te hebben bereikt.

Prensa Latina en Wikipedia