ACTIE | Maak tam tam tegen de blokkade! Afspraak op 26 oktober in Brussel

Op woensdag 26 oktober plant de Algemene Vergadering van de VN voor de 25ste keer op rij een stemming over een resolutie tegen de blokkade ingesteld door de VS tegen Cuba. ICS en Vrienden van Cuba willen die dag niet ongemerkt laten voorbijgaan. Lees hier verder!

Vorig jaar - 27/10/2015

Voor de 24° opeenvolgende keer stemde een – dit keer nog grotere – meerderheid van landen tegen de blokkade van Cuba in de Algemene Vergadering van de VN. 191 van de 193 landen stemden voor de resolutie tegen de blokkade, er was geen enkele onthouding. Maar de VS en Israël verzetten zich tegen de resolutie ...

Komt er dit jaar eindelijk een doorbraak in de langst lopende blokkade tegen een land in 's werelds geschiedenis?

Op woensdag 26 oktober plant de Algemene vergadering opnieuw een stemming in de VN. De 25ste keer al!

Het zijn dan de laatste weken van de ambstermijn van Obama. Ondertussen zijn de diplomatieke betrekkingen tussen de VS en Cuba al meer daan een jaar aan het 'ontdooien'. Maar hoe durft men van een 'normalisering' van de relaties te spreken als het ene land het andere land nog steeds aan een blokkade onderwerpt?

Laten we op de 26ste oktober in Brussel - het politieke hart van Europa - een krachtig signaal vanuit de solidariteitsbeweging met Cuba, richting het Witte Huis uitsturen.

Onze eis: De blokkade is de olifant in de kamer in de huidige Cuba-VS relaties. Stuur die olifiant waar hij hoort: naar de analen van de geschiedenis. 

AFSPRAAK: woensdag 26 oktober 2016, 18u, Albertinaplein Brussel.

Laten we veel 'tam tam' maken tegen de blokkade. Wij voorzien allerlei muziekinstrumenten, maar neem er gerust ook zelf mee. Verder ook speeches en een glaasje rum om ons op te warmen.

Organisatie: Vrienden van Cuba en Initiatief Cuba Socialista

www.cubamigos.be en www.cubanismo.net