Solidariteitsreis Cuba 3-26 Juli 2017

maandag, 3 juli, 2017 - 08:45 tot woensdag, 26 juli, 2017 - 08:45

Reis met ICS (Initiativa Cuba Socialista) mee naar Cuba van 3 tot 26 juli om dit Caribische eiland, dat een alternatief biedt voor het kapitalisme en een socialistische maatschappij vormgeeft, te ontdekken.

We nemen er deel aan een internationale solidariteitsbrigade, een orgininele manier om het eiland te ontdekken. Ieder jaar organiseert ICAP (Institutie voor Vriendschap met de Volkeren) een brigade die mensen van over de hele wereld wil laten kennismaken met het echte Cuba.

Het wordt een ontdekkingsreis waar je als vrijwilliger aan de slag gaat om de realiteit van het Cubaanse volk te leren begrijpen. Met deze reis zal je door de vele ontmoetingen, bezoeken, discussies en sigaar- en rumdegustaties doordringen tot het hart van Cuba.

De reisdata zijn 3 tot 26 juli. We verblijven voor een groot stuk op het Cubaanse platteland in het Campamento Julio Antonio Mella te Caimito, op 45 km van Havana. Het logement is basic in kamers van zes personen. Op het menu: de Cubaanse keuken. 's Voormiddags is tijd voorzien voor vrijwilligerswerk. Na de middag en 's avonds staan info, discussie, cultuur en uitwisseling op het programma. Er zijn uitstappen voorzien, o.a. naar Havana en naar het strand, en een vierdaagse uitstap naar de Cubaanse provincie Sancti Spiritus waar we onder andere een bezoek brengen aan het stadje Trinidad en de kustlijn.  We sluiten de reis af met een paar dagen Havanna waar er tijd is voor ontspanning en Cultuur.

ICS zorgt voor een goede reisvoorbereiding, praktisch en inhoudelijk, en ook voor een reisbegeleider.  De richtprijs voor deelname is 850 euro*

Binnen de richtprijs is inbegrepen: 

-vervoer ter plaatse (behalve voor de laatste dagen)
-logement,
-inkomtickets van musea e.a.,
-de meeste maaltijden,
-de reisbegeleider
-de kosten van de reisvoorbereiding.

Let wel! Het vliegticket en jullie reisverzekering is door jullie zelf te regelen.

Lees hier het verslag van vorig jaar.

Kom je mee?

Na het ontvangen van je kandidatuur (zie kandidaatfiche in bijlage) met een korte motivatie, nodigen we je uit voor en kort kennismakingsgesprek en We plannen ook nog een aantal vormings- en kennismakingsdagen om jullie optimaal voor te bereiden op de reis.

Heb je interesse of vragen? Mail snel naar kasper@cubanismo.net en vul deze fiche in

* Let op: De prijs is eventueel onderhevig aan schommelingen van dollar, euro en transporttoeslagen.

Event sectie: