27 maart, Gent: Heeft gezondheid een prijs? Verhalen uit de Filipijnen, Cuba en Gent

dinsdag, 27 maart, 2018 - 19:00 tot 22:00

G3W, Cubanismo.be, Geneeskunde voor het Volk Zelzate en PVDA Zorg Gent nodigen jullie uit op een avond met verhalen over gezondheid in Gent, de Filipijnen en Cuba.

Gezondheidszorg voor iedereen, is dat haalbaar in tijden van crisis? En hoe realiseer je dat best? Het debat is brandend actueel: de overheidskas zou leeg zijn, maar privé-instellingen sluiten geregeld mensen uit op basis van hun portemonnee. Welke keuze moeten we als samenleving maken om het recht op gezondheidszorg voor iedereen te garanderen?

We verwelkomen de volgende sprekers:

Els Van der Sypt, Geneeskunde voor het Volk in Zelzate. Met hun 11 groepspraktijken zet Geneeskunde voor het Volk zich in voor de dagelijkse noden van de mensen en voeren campagnes voor hun recht op gezondheid. Hoe zien ze de situatie in België evolueren?

Katharina Berza, van het Filipijnse gezondheidsnetwerk Council for Health and Development, partner van G3W. De ongelijkheid in de Filipijnen is enorm, waardoor een groot deel van de bevolking private zorg niet kan betalen. Wat kunnen we leren van de successen van de Filipijnse sociale bewegingen?

Aissa Naranjo, Cubaanse arts. Voor Cubanen is medicatie en een doktersbezoek gratis. De familiedokter speelt hierin een centrale rol speelt. Hoe doen ze dit met zo weinig middelen?

Programma:

19u: Panelgesprek

20u: Wold Café: ga dieper in gesprek met de drie gasten

Praktisch

Wanneer? Dinsdag 27 maart, 19u-21u

Waar? Café De Geus van Gent, Kantienberg 9, Gent

Taal? Er is vertaling voorzien van Spaans en Engels naar Nederlands

Toegang is gratis!

Event sectie: