10 -23 oktober Bxl: expositie Cuba: Het Revolutionaire Epos

dinsdag, 10 oktober, 2017 - 19:00 tot 21:00

De ambassade van de Republiek  Cuba voor het Koninkrijk België, het Groothertogdom Luxemburg en de Europese Unie nodigt u uit voor de opening van de tentoonstelling "Cuba: Het Revolutionaire Epos"

De tentoonstelling weerspiegelt de belangrijkste momenten van de Cubaanse revolutie adhv van posters en affiches. Deze vormen een perfecte grafische uitdrukking van de grondige politieke veranderingen in het Caraïbisch land sinds 1 januari 1959.

De tentoonstelling toont ook het internationalisme en de solidariteit van de Cubaanse revolutie, haar hulp aan alle strijd voor menselijke emancipatie, haar antikolonialisme en anti-imperialistische wilskracht, en haar inzet voor de socio-economische ontwikkeling van het Cubaanse volk en van de andere ontwikkelingslanden.

De strijd van Cuba voor zijn onafhankelijkheid en soevereiniteit is een essentieel onderdeel van de revolutie van de laatste zestig jaren. Dit epos blijft tot op heden een bron van inspiratie voor vele Cubaanse en internationale artiesten.

Curator: Léo Juvier
In samenwerking met: Pepe Menéndez

Event sectie: