1 april Brussel: Encuentro Debate #2. Sixty Years Cuban Revolution

maandag, 1 april, 2019 - 19:00

Campus VUB - Vrije Universiteit Brussel, lokaal D.2.09. 19u 1 april (no joke!) 

GRATIS MAAR INSCHRIJVEN VERPLICHT VIA DEZE LINK

In januari vierden de Cubanen de 60ste verjaardag van de revolutie. Een maand later stemden ze met een overweldigende meerderheid voor de belangrijkste herziening van de grondwet in meer dan vier decennia. De hervormingen, waaronder de erkenning van privé-eigendom en buitenlandse investeringen, suggereren een nieuw tijdperk voor het communistische eiland.

In dit tweede Encuentro-debat zullen we een dialoog aangaan over nieuwe hoop en uitdagingen in het post-Castro Cuba. Sprekers zullen verschillende aspecten van de Cubaanse realiteit belichten, waaronder gezondheidszorg, de impact van de nieuwe grondwet, economische modernisering, de economische blokkade van de VS en buitenlandse betrekkingen.

Een debat met:

Aissa Naranjo:  Cubaanse huisarts in een 'policlinico' in Havana. Dr. Naranjo is een expert op het gebied van primaire gezondheidszorg en kent de werking en visie achter het Cubaanse gezondheidssysteem vanaf de eerste rij. https://vimeo.com/272370816

Dirk Tieleman: Voormalig radio- en televisiejournalist van de VRT (1967-2005). Hij is de auteur van ¡Viva Cuba! (2018) en diverse andere publicaties over Iran, Afghanistan en de Sovjet-Unie.

Rafael Pedemonte: historicus en specialist op het gebied van de Koude Oorlog in Latijns-Amerika, met name in Cuba en Chili. Zijn huidige onderzoeksproject richt zich op de Cubaanse revolutionaire geschiedenis in een globaal perspectief en op het idee van revolutie in de 20e eeuw in Latijns-Amerika.

Marc Vandepitte: leraar, filosoof, auteur en politiek analist over verschillende internationale thema's. Hij is co-auteur van verschillende boeken over Cuba: De Gok van Fidel (1998), Cuba, een andere wereld is mogelijk (2002), De Factor Fidel (2008) en Ontmoetingen met Fidel Castro (2009). Lid van Cubanismo.be -stuurgroep

https://m.facebook.com/events/363295130929528#

Event sectie: