Deze week werd in Cuba een nieuwe president gekozen. De historische generatie maakt dan plaats voor een nieuwe jonge garde. Moeten we nog snel naar Cuba voordat alles verandert? Een vooruitblik en een terugblik van bijna zestig jaar revolutie door Cuba-kenner Marc Vandepitte.

Onze solidariteitsorganisatie, Cubanismo.be feliciteert Cuba met haar recent verkozen President Miguel Mario Diaz-Canel. (op de foto met Gabriela Rivadeneira, nieuwe voorzitster parlement)

Onze media stellen het veelal voor alsof de nieuwe President van Cuba voorgedragen of geridderd werd door voormalig President Raoul Castro. Er wordt heel weinig moeite gedaan om het publiek wat wegwijs te maken in het Cubaanse verkiezingssysteem. Hoe werd de nieuwe President van Cuba,  Miguel Mario Diaz-Canel eigenlijk verkozen?

Verklaring van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Cuba over het besluit van de Canadese regering om haar ambassade in Havana aan te wijzen als "niet-begeleide post", naar aanleiding van ongewone gezondheidssymptomen die in 2017 zijn gemeld door sommige Canadese diplomatieke personeelsleden  die in de Cubaanse hoofdstad zijn gedetacheerd

 Miguel Díaz-Canel, een 58-jarige elektronica ingenieur wordt de nieuwe president van Cuba. Hij volgt Raul Castro op. Bekijk ook Katrien Demuynck over de man in Terzake van 19/04 vanaf min 23:45 m via VRTNU

8 & 9 september strijkt ChePresente weer neer aan de Belgische kust, Bredene-aan-Zee, op het grootste en gezelligste solidariteitsfestival van het land :'Manifiesta'. Hier alle info over het programma van Manifiesta. Koop nu al je ticket in voorverkoop, gewoon online, makkelijker kan haast niet: klik hier 

De regering van de Republiek Cuba veroordeelt ten strengste de nieuwe aanval van de Verenigde Staten en enkele van haar geallieerden, in de nacht van 13 april tegen militaire en civiele installaties in de Republiek Syrië met als voorwendsel  het veronderstelde gebruik tegen burgers van chemische wapens door de Syrische Regering.

De paascampagne 2018 (lees en bekijk er HIER alles over) werd een ongekend succes. Elk jaar stijgt de omzet en dit jaar verkochten we meer dan 5500 zakjes (van 4 eitjes)  aan leden, sympathisanten en vakbondsmensen.

Op zaterdag 7 april 2018 ging het startevenement van “Arte Cuba” door ‘Chez L’Amistad’ te Kontich. Met 150 aanwezigen werd het meteen een succes.

Pablo Sepúlveda Allende, wordt de nieuwe coördinator van het netwerk voor de verdediging van de mensheid. Hij is ook onze gast op Che Presente op 8 en 9 september in Bredene.

De moord op de milieuactiviste Berta Caceres, nu twee jaar geleden, en de manifeste fraude bij de herverkiezing van president Juan Orlando Hernandez eind vorig jaar, hebben de Hondurezen wakker geschud. ‘Verandering komt altijd van onderuit, niet van de machtsstructuren,’ is de overtuiging van de Hondurese activisten Martín Fernández en Leonel George.

Pagina's