Felbevochten 2de ronde in de Braziliaanse presidentsverkiezingen. Lula op koers naar presidentschap

Na de eerste spannende ronde op 2 oktober bij de presidentsverkiezingen, is het eind deze maand, tijd voor de 2de en beslissende ronde tussen de 2 kandidaten Lula da Silva en Jair Bolsonaro. Ze nemen het tegen elkaar op, op 30 oktober. Volg mee met ons de resultaten op Afspraak op 30 oktober vanaf 19u30 in ONS Huis (ABVV) op de vrijdagsmarkt in Gent.

Bolsonaro is gesterkt door de onverwacht goede score die hij neerzette in de eerste ronde & op deze manier Lula afhield van een directe overwinning na 1 ronde.

Ondertussen wijzen de peilingen toch op een duidelijke overwinning van Lula op 30 oktober. Afwachten wat het wordt. Eén ding is zeker, het wordt een spannende kiesstrijd. Het risico op een Trump-scenario is ook nog lang niet van de baan. Ook in Brazilië is de kans groot dat in het begin Bolsonaro op kop komt bij het tellen van de stemmen uit de rijkere zuidelijke provincies. De resultaten van de grote steden en het Noorden van het land waar Lula traditioneel gezien de grootste aanhang heeft, laten langer op zich wachten. Het zal een zeer spannende 30ste oktober worden. We kunnen alvast dit goede nieuws meedelen: We volgen terug samen de uitslagen en geven duiding bij de gebeurtenissen.

Afspraak op 30 oktober vanaf 19u30 in ONS Huis (ABVV) op de vrijdagsmarkt in Gent.

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.