Cuba zet in op internationale samenwerking tegen Covid-19

Cuba heeft zijn verbintenis tot multilateralisme en internationale samenwerking om een doeltreffende reactie tegen covid te garanderen, bekrachtigd. Vaccinaties op het eiland komen op gang.

In meer dan een jaar strijd tegen de ziekte heeft Cuba 57 brigades van het Henry Reeve International Contingent of Physicians Specialized in Situations of Disasters and Serious Epidemics naar 40 landen gestuurd, zei minister van Volksgezondheid Jose Angel Portal.

De brigades zonden meer dan 28.000 medische beroepsbeoefenaars naar 66 landen, verklaarde Portal tijdens zijn toespraak op de Virtuele Vergadering van Ministers van Volksgezondheid van de Niet-Gebonden Beweging in het kader van de 74ste Wereldgezondheidsvergadering.

Ik kan u ook met trots vertellen over de ontwikkeling van vijf eigen kandidaat-vaccins”, voegde Portal eraan toe.

Op basis van de resultaten van twee daarvan, Soberana 02 en Abdala, die zich beide in fase III van de klinische proeven bevinden, is de afgelopen dagen een gezondheidsinterventie begonnen om risicogroepen en -gebieden te vaccineren, en deze verloopt gunstig.“Meer dan één miljoen mensen hebben tot nu toe ten minste één dosis van één van deze kandidaat-vaccins ontvangen, en wij plannen dat 70% van de bevolking tegen eind augustus zal zijn ingeënt.”Portal verklaarde dat Cuba na voltooiing van de studies in staat zal zijn heel de bevolking in te enten en ook andere landen daarbij te helpen.

Prensa Latina

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.