Duizenden Cubanen betogen tegen de blokkade overal ter wereld en in Cuba zelf.

Het wereldwijde protest tegen het embargo is een niet te stoppen golf geworden’, zei de Cubaanse president Miguel Diaz-Canel. In Santa Clara en Las Tunas in Cuba waren er covidproof acties tegen de meer dan 60 jaar oude economische blokkade tegen hun eiland. (FILMPJE)In het buitenland organiseerden Cubanen die er wonen samen met lokale solidariteitsbewegingen voor de tweede keer een ‘karavaan tegen de blokkade’ op de laatste zondag van de maand. Die regelmaat willen ze ook in mei en juni aanhouden. Sinds het aantreden van Biden is er nog helemaal niets gewijzigd aan de onder Trump enorm aangescherpte blokkade.

In de VS waren er demonstraties in meer dan 20 steden, waaronder Miami, New York, Washington, Detroit, Milwaukee, Chicago, Los Angeles, Sacramento, Oakland, San Diego, San Francisco, Tampa, Las Vegas, Minneapolis, Seattle en Indianapolis, terwijl zij in Canada zullen deelnemen in Vancouver, Montreal, Winnipeg en andere regio’s.

In Latijns-Amerika en de Cariben was er protest op het strand van Los Delfines in Cancún; op het Plein voor de kathedraal in El Salvador, in Santo Domingo, in Belize, Panama, Ecuador, Uruguay en ArgentiniëIn Europa waren er mobilisaties in Brussel, op de esplanade van de Atomium; op de Plaza de Cibeles, in Madrid; op de Plaza Cataluña, in Barcelona, in Londen, Birmingham, Manchester en Glasgow, en een fietstocht van Elephant and Castle naar Lambeth Bridge, in het VK. Er waren ook acties in Rusland, Italië, Frankrijk, Servië en Ierland.

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.