EU wil bij Biden bemiddelen om Cuba van de terrorismelijst te halen

Josep Borrell, hoge vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid, heeft er op 1 april (geen grap) mee ingestemd om bij de VS-regering te bemiddelen om Cuba te schrappen van de unilaterale lijst van landen die terrorisme steunen. Dat gebeurde op verzoek van de EU-parlementsgroep voor Vriendschap en Solidariteit met Cuba – waarvan ook PVDA-europarlementariër Marc Botenga deel uitmaakt.

Ana Mari Machado, vicevoorzitter van het Cubaanse Parlement, bedankte de EU-parlementsgroep voor het verzoek en voor het gunstige antwoord van Josep Borrell. Machado twitterde dat ” Cuba geen terrorisme sponsort en het ook niet aanmoedigt. Wij koesteren vrede, solidariteit en samenwerking tussen volkeren.”

Javier Moreno Sánchez, voorzitter van de Spaanse socialistische delegatie in het Europees Parlement en voorzitter van de vriendschapsgroep, dankte Josep Borrell om de EU te laten bemiddelen.

Die lijst is een politiek instrument om druk uit te oefenen en ‘rechtvaardigde’ de verschillende vijandige maatregelen tegen Cuba die de voormalige president van de Verenigde Staten, Donald Trump, vlak voor het einde van zijn ambtstermijn heeft genomen.

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.