VRT informeert over Cubaanse vaccins

Zowel op de VRTNWS website, als vanavond 20u in Terzake en ook deze morgen in het Radio 1 programma ‘De Ochtend’ wordt uitgebreid bericht over de verschillende vaccins die Cuba volop ontwikkelt en vrij snel ook zal kunnen toepassen op het eiland en elders in de wereld. Lees, kijk en luister via de links naar en over de verbazende prestaties van de Cubaanse medische wetenschap.

VRT NWS interviewde topwetenschappers over de coronavaccins die Cuba ontwikkelt:De vaccins die onze bevolking nodig heeft zullen in Cuba worden geproduceerd en dat geeft gemoedsrust”, zegt professor Dagmar García Rivera. “

Er zijn veel landen in de wereld die meer geld hebben dan Cuba, maar niet de wetenschappelijke, noch de technologische capaciteiten om hun eigen vaccins te ontwikkelen. Zij worden nu meegesleurd in een wereldwijde concurrentiestrijd om vaccins te kunnen bemachtigen.”

Belgische topwetenschappers bevestigen dit. Vaccinoloog Geert Leroux-Roels: “

Cuba heeft altijd geïnvesteerd in geneeskunde en biotechnologie. De Cubaanse collega’s zijn zeer goed opgeleid, ondanks hun schaarse middelen.”

In Cuba is het vaccin een publiek goed, voor iedereen gratis beschikbaar. Als Cuba dat kan, waarom Europa dan niet? België komt een Europees Burgerinitiatief daarvoor op. Tekende jij hun petitie al? NO PROFIT ON PANDEMIC

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.