Steun voor Bolsonaro zakt zienderogen

De Braziliaanse president die vrijdag ll nog beweerde dat de werkzaamheid van de vaccins niet wetenschappelijk bewezen is, raakt steeds meer publieke steun kwijt.

De gruwelijke recordcijfers die Brazilië scoort m.b.t. corona en het drama dat vorige week aan het licht kwam in Manaus waar familieleden vochten voor zuurstofflessen voor de covidpatiënten – de zuurstofvoorraad moest vanuit Venezuela aangevuld worden – maken dat meer dan begrijpelijk.

Bolsonaro blijft net als Trump de ernst van de covidpandemie ontkennen, diens ongefundeerde theorietjes herhalen en stort het nationaal vaccinatieplan in chaos. Dat heeft nu ook zichtbaar gevolgen voor de rijke economische sectoren en dus voor de goedverdienende middenklasse.

Slecht ong. 31% Brazilianen steunen hun president nog. 40 a 45% willen hem zo snel mogelijk weg. Begin januari stonden die cijfers nog op resp. 37% en 31%*Twee inheemse leiders vragen het Internationaal Strafhof om een onderzoek in te stellen naar Bolsonaro voor het aanbrengen van ongeziene milieuschade, moorden en vervolging. William Bourdon, een in Parijs gevestigde advocaat, diende een verzoek in voor een vooronderzoek bij het tribunaal in Den Haag, meldde de Britse krant The Guardian.* Bloomberg

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.