Cubaanse dokters ook actief in het zwaar geteisterde Peru

Een contingent Cubaanse artsen arriveerde in Peru om mee te werken aan de strijd tegen Covid-19 in het land. Hun verantwoordelijke, Raudel Vargas Olivera, zei dat deze missie een eer voor hen was.

De 85 artsen, verpleegkundigen en andere medische professionals kwamen aan in een vliegtuig van de Peruaanse luchtmacht (FAP) dat voor de gelegenheid was gecharterd.

Het gezondheidspersoneel werd ontvangen door de Cubaanse ambassadeur in Peru, Sergio González, en door de coördinator van de operatie en vertegenwoordiger van de minister van Volksgezondheid, Víctor Zamora.”

Voor ons is het een grote eer om hier in Peru te zijn, het betekent Cuba’s bijdrage aan het redden van levens in Peru in het kader van de internationale brigade Henry Reeve, gespecialiseerd in rampen, in dit geval de pandemie,” zei het hoofd van de internationalistische groep in Prensa Latina, en voegde eraan toe dat het ook een grote trots voor hem en zijn kameraden is, “om bij te dragen aan onze solidariteit, professionaliteit, altruïsme, met de gevoeligheid van de Cubaanse geneeskunde, in functie van de samenwerking met het ministerie van Volksgezondheid van Peru, bij de fundamentele taak om de pandemie te bestrijden en het coronavirus uit te roeien”.

De Cubaanse gezondheidswerkers zijn aangekomen in een land dat volgens het laatste officiële rapport 178.914 gevallen van Covid-19 heeft geregistreerd en waar de ziekte sinds 6 maart 4.894 doden heeft veroorzaakt.

In de komende dagen zullen zij, verdeeld in groepen, naar steden in het binnenland reizen die ernstig door de pandemie zijn getroffen en waarvan de autoriteiten en de inwoners om hun komst hebben verzocht, zoals het Congres van de Republiek heeft gedaan.

De komst van de brigade viel bijna precies samen met de komst van de eerste Cubaanse medische brigade in Peru 50 jaar geleden, die de slachtoffers van de aardbeving van 31 mei 1970 te hulp kwam.

Teken hier onze petitie als jij ook vindt dat de Cubaanse medische brigades de Nobelprijs verdienen. Bron: Prensa Latina – Vertaling: Romain Migus

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.