Trump scherpt sancties tegen Cuba verder aan

De strijd om de stem van de Miami Cubanen is losgebarsten en Trump hoopt metextra maatregelen tegen Cuba deze stemmen veilig te kunnen stellen. In 2016 beloofde hij aan de rechtse Miami Cubanen om hen Cuba terug te geven. Ook nuzo’n 2 maanden voor de verkiezingen steekt hij een tandje bij:Reizigers die vanuit de VS een reis maken naar Cuba worden nog verderebeperkingen opgelegd. Het land van de vrijheid laat niet langer toe dat haarburgers rum en sigaren terug meebrengen naar huis. Ook de lijst met hotels waarVS-burgers niet mogen overnachten wordt steeds langer.

De blokkade wetten die reeds 60 jaar het eiland in een wurggreep houden wordenop hun strengst uitgevoerd en uitgewerkt. Door Covid wordt de Cubaanseeconomie al zwaar op de proef gesteld en de toenemende sancties moeten nogeen extra duwtje geven aan de economische ineenstorting van het eiland.

Trump probeert ook via andere wegen zijn grip op het Latijns-Amerikaansecontinent te versterken. Zo versterkt hij zijn positie binnen de Latijns-Amerikaanseontwikkelingsbank. Het ziet er naar uit dat Cuba en de andere socialistischelanden in de regio nog een aantal obstakels over hen krijgen in aanloop naar deverkiezingen.

Cuba heeft tijdens de Coronapandemie haar hart laten zien door dokters uit testuren naar zowat iedere uithoek van onze planeet. Tijd dat ook wij onzesolidariteit met de Cubanen tonen en de blokkade afwijzen, blijven sensibiliserenen actie voeren. Om zo eindelijk voor Cuba te bereiken wat het verdient eeneerlijke kans om zich onafhankelijk van de VS-blokkadepolitiek te kunnenontwikkelen.

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.