Blokkade: geen beademingstoestellen voor Cuba

Weer een schrijnend voorbeeld van de moorddadige VS-blokkade tegen Cuba:Cuba zal geen beademingstoestellen (longventilatoren) kunnen aanschaffen bij verschillende van zijn gebruikelijke leveranciers nu twee bedrijven die deze medische apparatuur produceren zijn overgenomen door een bedrijf in de VS. Deze toestellen zijn van levensbelang voor de verzorging van mensen die in ernstige en kritieke toestand verkeren door COVID-19.

Medicuba, een entiteit van het ministerie van Volksgezondheid voor invoer en uitvoer, kreeg bericht dat de fabrikanten IMT Medial AG en Acutronic zijn overgenomen door het Amerikaanse bedrijf Vyaire Medical Inc. uit Illinois, en dat “de bedrijfsrichtlijn vandaag luidt om alle commerciële relaties met Medicuba op te schorten”.

Eugenio Martínez Enríquez, directeur-generaal van Latijns-Amerika en het Caribisch gebied van het Cubaanse ministerie van Buitenlandse Zaken (Minrex), maakte dat bekend op zijn Twitter-account.

Terwijl de Verenigde Naties en andere stemmen in de wereld oproepen tot samenwerking en solidariteit in deze tijden van pandemie, blijft de regering van de Verenigde Staten volharden in haar genocidale blokkade tegen Cuba en andere landen. De grootste macht ter wereld ontkent het recht op leven aan een klein en strijdvaardig volk dat vandaag solidaire hulp biedt met gezondheidspersoneel in 59 landen over de hele wereld en al bijna twee dozijn medische hulpbrigades heeft gestuurd naar evenveel landen die gezondheidspersoneel nodig hebben om de dodelijke klappen van COVID-19 op te vangen.

Bron: Cubadebate

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.