Ziekteverwekkende haat: Covid-19 als argument voor meer blokkade

De anti-Cubaanse fauna van Miami probeert alles te halen uit de agressieve inspanningen van de Trump-administratie en maakt zelfs van de coronacrisis misbruik om op te roepen tot nog meer blokkade tegen Cuba.

Een groep woedende mandatarissen uit Florida, onder leiding van Miami-Dade County Burgemeester Carlos Gimenez, riep donderdag de Amerikaanse overheid op om vluchten naar en van Cuba volledig op te schorten.

De draconische maatregel, die afgelopen dinsdag in werking is getreden, om alle chartervluchten van Amerikaans grondgebied naar Cubaanse internationale luchthavens te verbieden, met uitzondering van Havana’s “

José Martí”, gaat voor hen zelfs niet ver genoeg. Voorheen hadden ze hetzelfde gedaan met de lijnvluchten die sinds 2016 naar verschillende Cubaanse provincies vlogen.

Het “vreselijke” argument is dit keer dat Cuba niet “transparant” is in het melden van de aanwezigheid van de ziekte in het land en een gevaar vormt voor de gezondheid van Florida en de Verenigde Staten in het algemeen!?

Op dit moment zijn er 16 positieve gevallen van de ziekte gemeld in Cuba zonder dat er mensenlevens verloren zijn gegaan; ondertussen zijn er bij onze noordelijke buurman meer dan 16058 gevallen gemeld en zijn er zo’n 219 gestorven.

De steden Broward, Miami, Miami Beach, Doral, Pembrooke Pines en Coral Gables in Florida hebben de noodtoestand afgekondigd.

De achtergrond is het oneindige verlangen van deze maffia, die Miami en het VS-beleid ten aanzien van Cuba heeft gegijzeld, om de druk op te voeren tot alle vluchten worden opgeschort. Ze zullen later dan proberen om zo’n tijdelijke maatregel, als die wordt genomen, om te zetten in een definitieve sluiting.

De ironie van dit verhaal is dat uren na Gimenez’ anti-Cubaanse woede-uitval, de pers in Florida meldde dat hij quarantaine moet ondergaan omdat hij in contact was geweest met een ziek persoon. De burgemeester van de stad Miami, Fredy Suárez, en de senator van Florida, Rick Scott, moesten zich ook 15 dagen terugtrekken uit het openbare leven.

Ze waren onlangs bij een ontmoeting met de Braziliaanse delegatie onder leiding van president Jair Bolsonaro (nvdr: die gisteren zijn eigen quarantaine tegen elk advies in verbrak) die op uitnodiging van Donald Trump een bezoek bracht aan Florida. De perssecretaris van de Braziliaanse president, Fabio Wajngarten’s, die aanwezig was op die bijeenkomsten, werd onlangs als positief gemeld bij de COVID-19 test.

Ook de burgemeester van de stad Miami, Fredy Suarez, heeft positief getest voor de nieuwe ziekte.

Noch Giménez, noch een van de andere mandatarissen hebben gevraagd om de luchtcommunicatie met Brazilië af te sluiten. Het Zuid-Amerikaanse land heeft meer dan 180 bevestigde gevallen van COVID-19 en meer dan 1490 verdachten gemeld.

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.