Wil VS ambassade op Cuba sluiten?

De algemeen directeur van het kantoor voor VS-zaken van het Cubaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, Carlos Fernandez de Cossio, heeft gewaarschuwd dat de spanningen tussen de twee landen zouden kunnen toenemen door de agressiviteit van de ambtenaren die verantwoordelijk zijn voor het buitenlands beleid van Washington.

De Cubaanse diplomaat wijst erop dat degenen die het VS-beleid ten aanzien van het westelijk halfrond leiden, mensen zijn met zeer extreme en agressieve standpunten ten opzichte van het eiland.

Hij zei dat ze alle betrekkingen willen verbreken en de ambassades in Havana en Washington willen sluiten. Fernandez de Cossio benadrukte dat de Cubaanse regering dat niet wil, maar ze is er wel klaar voor mocht het gebeuren, voegde hij eraan toe.

Hij herhaalde de bereidheid van Havana om een respectvolle en beschaafde relatie met de VS op te bouwen en herinnerde eraan dat het voor het Cubaanse volk emotioneel en bemoedigend was om vijf jaar geleden op 17 december de aankondiging van de voormalige president Raul Castro en Barack Obama over de historische toenadering tussen de twee landen te horen.

Prensa Latina

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.