Cubaanse telecombedrijf en Google ondertekenen akkoord om de kwaliteit van de internettoegang te verbeteren

Managers van Empresa de Telecomunicaciones de Cuba S.

A., ETECSA, en het Amerikaanse bedrijf Google, hebben op 28/3 in Havana een akkoord ondertekend om de onderhandelingen te beginnen over de uitwisseling van internetverkeer (directe verbinding, verkeersuitwisseling of pairing), met als doel de kwaliteit van de toegang tot content te verbeteren.

Het document werd ondertekend door Luis Adolfo Iglesias Reyes, ETECSA’s verantwoordelijke voor investeringen, en het hoofd van Google in Cuba, Brett Perlmutter. Iglesias bedankte het Google-team in Cuba voor hun samenwerking en verklaarde dat de implementatie van deze overeenkomst een efficiënter gebruik van de internationale internetcapaciteiten van het eiland zal mogelijk maken.

Brett Perlmutter zei dat hij vooral belang hecht aan de “voordelen voor internetgebruikers in Cuba”. Hij kondigde de oprichting aan van een werkteam dat zal onderzoeken hoe de directe interconnectie in gebruik kan worden genomen. De exploitatie van de dienst voor de uitwisseling van internetverkeer maakt deel uit van de strategie van ETECSA voor de informatisering van het land.

In december 2016 ondertekenden beide partijen al een overeenkomst over de Google Global Cache-dienst, in gebruik sinds april 2017, met goede resultaten.

De ondertekening van dit memorandum bewijst dat de belangstelling van Amerikaanse bedrijven voor de ontwikkeling van hun activiteiten met ETECSA gehandhaafd blijft. Momenteel zijn er meer dan tien Amerikaanse bedrijven met lopende overeenkomsten, ten voordele van beide partijenCubadebate

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.