Internationaal festival van de Latijns-Amerikaanse film

Na het succes van de zesde editie in de bioscopen Galeries, Vendôme en Flagey eind november begin december 2017 (dat meer dan 3 600 bezoekers trok) stelt het Maison de l’Amérique Latine met trots de zevende editie van “

Peliculatina” voor, het internationaal festival van de Latijns-Amerikaanse fictiefilm in Brussel, dat plaatsvindt in de week van 20 tot 25 november 2018.«Peliculatina» wil via de zevende kunst de culturele uitwisseling tussen Latijns-Amerika en Europa bevorderen door in Brussel een evenement rond de Latijns-Amerikaanse film te organiseren, evenwaardig met die in andere Europese steden. De toenemende productie van die films, maar vooral de erkende kwaliteit, grote verscheidenheid en internationaal succes ervan verantwoorden absoluut dat er een specifiek festival aan wordt gewijd. Die films zijn immers omnipresent op de wereldfilmfestivals.

Gedurende een hele week worden een dertigtal films vertoond, waarvan vele nooit eerder in België te zien waren. De zevende editie van Peliculatina is een openingsgala met een film en gevolgd door een cocktail in de bioscoop Galeries, 22 speelfilms, 5 kortfilms en 7 conferenties in de bioscoop Vendôme. (…) Er zijn ook parallelle activiteiten, zoals tentoonstellingen en beurs van Latijns-Amerikaans en Spaans artisanaat en producten.

Cubanismo.be trekt de aandacht op twee Cubaanse films: “

Sergio y Sergei” (23/11) et “

Candelaria” (24/11).

Meer info op www.peliculatina.be

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.