Cubaanse president bezoekt legendarische tunnels in Vietnam

Tijdens zijn officiële bezoek aan Vietnam liep de Cubaanse president Miguel Diaz-Canel zaterdag door de tunnels van Cu Chi, een monumentaal ondergronds guerrilla systeem aan de rand van Ho Chi Minh City, in het zuiden van Vietnam.e tunnels waren een buitengewoon systeem van verzet tegen de tapijtbombardementen met B-52 vliegtuigen tijdens de Amerikaanse oorlog tegen Vietnam.

Toen we klein waren werden in Cuba deze verhalen verteld en we leerden Vietnam lief te hebben, te respecteren en te bewonderen”, schreef de president in het gastenboek. Diaz-Canel benadrukte dat de ingenieuze schuilplaatsen ‘het talent, de intelligentie, de vasthoudendheid, het doorzettingsvermogen, de doorzettingsvermogen, de sluwheid en de moed van het heroïsche volk van Vietnam’ aantonen tegenover de agressie van de VS, en hij bedankte hen voor het voorbeeld.

De Cu Chi tunnels werden door de Vietnamese guerrillastrijders niet alleen gebruikt om zich te beschermen tegen Amerikaanse bombardementen, maar ook als communicatieroutes en opslagplaatsen voor wapens en militaire voorraden. Enkele meters onder de grond richtten ze ook scholen op en ziekenhuizen waar ze hun gewonden verzorgden. Zelfs tientallen kinderen werden er geboren die pas veel later het daglicht konden zien.

Op de eerste dag van zijn officiële en vriendschappelijke bezoek aan Vietnam, had president Diaz-Canel een intense agenda met ontmoetingen met de belangrijkste leiders van het land. Zaterdag 10/11 was hij in Ho Chi Minh City (ongeveer 1.760 kilometer ten zuiden van Hanoi), de dichtstbevolkte stad van Vietnam en het belangrijkste economische, industriële en financiële centrum. Zijn programma omvatte ook een ontmoeting met de leiders van de Communistische Partij in Ho Chi Minh City en een bezoek aan de Hal van de Hereniging.

Daarna reisde hij op uitnodiging van president Bounnhang Vorachit naar de naburige Democratische Volksrepubliek Laos.

Prensa Latina

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.