Boeiende conferentie op Che Presente @ Manifiesta: Cubaanse kijk op het Marxisme

Enrique Ubietai behoort tot de huidige generatie van Cuba’s top-ideologen. Hij is journalist en schrijver van beroep en is één van de Cubaanse intellectuelen die het voortouw neemt in het interessante debat: is er een middenweg tussen het kapitalisme en het socialisme mogelijk? Hij schreef er veel artikels en een boek over.

Hij is daarnaast ook redacteur van verschillende Cubaanse opiniebladen en sinds kort ook de Directeur van het politieke tijdschrift van de PCC (De Cubaanse communistische parij) Cuba Socialista.

Hij komt op Manifiesta een Cubaanse kijk geven op het marxisme, dit in het kader van 200 jaar Marx. Marx is vandaag levendiger dan ooit, maar Cuba is één van de weinige landen die het marxisme al meer dan 50 jaar in de praktijk omzet. Enrique Ubieta zal ook ingaan op de vraag die sommigen onder ons zichzelf misschien wel eens stellen: is het mogelijk om het beste van het kapitalisme en het beste van het socialisme te verenigen? Het wordt dus een boeiende ontmoeting , met één van Cuba’s top intellectuelen. De vraag of Cuba, met haar recente actualisatie van het sociale en economische model en met de recente grondwetswijzingingsvoorstellen waarin de markt meer ruimte krijgt, niet de kapitalistische weg uitgaat, komt uiteraard aan bod.

Deze conferentie gaat door in het Spaans – maar zal worden vertaald naar NL en FRAlle info kun je hier vinden

Blijf op de hoogte. Schrijf je in op onze nieuwsbrief.

Restez informé. Abonnez-vous à notre newsletter.